Pájka Castolin 1812 XFC - GALLIUM pr. 1,5mm balení 500g (bez kadmia)

Neohodnoceno
 
Speciální slitina s vysokým obsahem stříbra (56%), bez kadmia s nízkou pracovní teplotou.
Dostupnost Na dotaz
12 067 Kč / ks
9 973 Kč bez DPH
   
Kód produktu 757891
Kategorie Pájky Castolin
 
Speciální slitina s vysokým obsahem stříbra (56%), bez kadmia s nízkou pracovní teplotou.
S velmi dobrou zabíhavostí, vynikající smáčivostí a kapilárními vlastnostmi. Pro tvárné spoje s vysokou pevností. Barva podobná jako nerezové oceli. Pro pajené spoje s provozní teplotou od -200°C do max. +150°C (bez ztráty pevnosti)

Oblasti použití: konstrukce strojů, elektrotechnický průmysl, stavba vozidel, nástrojárny, klimatizace a chladící zařízení, karbidové nástroje, atd.

Teplota tavení: 610°C - 630°C
Pevnost v tahu Rm: 420 N/mm2
Délka: 500 mm

Aplikace: Castolin 1812 je vhodná pro všechny druhy oceli, mědi a měděné slitiny, nikl a niklové slitiny; zejména pro rychlořezné oceli, slinuté karbidy a diamantové segmenty

Balení: 500 g

ALTERNATIVOU K PÁJENÍ NÍZKO TEPLOTNÍMI SLITINAMI STŘÍBRA OBSAHUJÍCÍMI KADMIUM:
V současné době jsou na trhu k dispozici pouze stříbrné pájky bez kadmia, které jsou používány jako alternativa k nízkotavným stříbrným pájkám s kadmiem. Ty byly v EU zakázány od 10. prosince 2011. Tyto konvenční pájky bez kadmia mívají vyšší pracovní teploty, než stříbrné kadmiové slitiny s podobným složením - viz. graf v obrázcích. Použití stříbrných slitin, které se taví při nejnižší možné pracovní teplotě je výhodné pro mnoho pájacích aplikací. Především, když mají být pájeny citlivé základní materiály, tenké průřezy, nebo komponenty malé velikosti.

Zejména v těchto oblastech, a z důvodu technických, ekonomických i s vlivem na životní prostředí výhody nízkotavné pájky 1812XFC převládají.

Dodává se s obsahem XFC, se kterým je pájku možno ohýbat.

Pouze na objednání. Termín dodání cca 3-8 pracovních dní (záleží na skladové dostupnosti u dodavatele).
Hmotnost 0.27 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: