Pájka Castolin 1812 XFC - GALLIUM pr. 2,0mm balení 500g (bez kadmia)

Neohodnoceno
 
Speciální slitina s vysokým obsahem stříbra (56%), bez kadmia s nízkou pracovní teplotou.
Dostupnost Na dotaz
11 996 Kč / ks
9 914 Kč bez DPH
   
Kód produktu 757893
Kategorie Pájky Castolin
 
Speciální slitina s vysokým obsahem stříbra (56%), bez kadmia s nízkou pracovní teplotou.
S velmi dobrou zabíhavostí, vynikající smáčivostí a kapilárními vlastnostmi. Pro tvárné spoje s vysokou pevností. Barva podobná jako nerezavějící oceli. Proo pájené spoje s provozní teplotou od -200°C do max. +150°C (bez ztrát pevnosti).

Teplota tavení: 610°C - 630°C
Pevnost v tahu Rm: 420 N/mm2
Délka: 500 mm

Aplikace: Castoliin 1812 je vhodná pro všechny druhy oceli, mědi a měděné slitiny, nikl a niklové slitiny. Zejména pro rychlořezné oceli, slinuté karbidy a diamantové segmenty.

Oblasti použití: konstrukce strojů, elektrotechnický průmysl, stavba vozidel, nástrojárny, klimatizace a chladící zařízení, karbidové nástroje, atd.

Balení: 500 g

ALTERNATIVOU K PÁJENÍ NÍZKO TEPLOTNÍMI SLITINAMI STŘÍBRA OBSAHUJÍCÍ KADMIUM:
V současné době jsou na trhu k dispozici pouze stříbrné pájky bez kadmia, které jsou používány jako alternativa k nízkotavným stříbrným pájkám s kadmiem. Ty byly v EU zakázány od 10. prosince 2011. Tyto konvenční pájky bez kadmia mívají vyšší pracovní teploty, než stříbrné kadmiové slitiny s podobným složením - viz. graf v obrázcích. Použití tříbrných slitin, které se taví při nejnižší možné pracovní teplotě je výhodné pro mnoho pájecích aplikací. Především, když mají být pájeny citlivé základní materiály, tenké průřezy, nebo komponenty malé velikosti.

Zejména v těchto oblastech, a z důvodu technických, ekonomických i s vlivem na životní prostředí výhody nízkotavné pájky 1812XFC převládají.

Dodává se obalem XFC, se kterým je pájku možno ohýbat.

Pouze na objednání. Termín dodání cca 3-8 pracoovních dní (záleží na skladové dostupnosti u dodavatele).
Hmotnost 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.